Verpakkingsdozen op maat

Verpakkingsdozen op maat – bedrukt en onbedrukt

Vanzelfsprekend kunt u voor alle verpakkingswensen bij ons terecht. Van standaard verpakkingen zoals een kleine postdoos of palletbox, tot golfkartonnen verpakkingsdozen op maat.

Een doos is geen “stuk karton”

Het maken van een golfkartonnen doos lijkt een eenvoudige klus, omdat het “maar een stuk karton” is. En dát is niet terecht…… Voordat dat stuk karton namelijk een doos is, dient er een heleboel te gebeuren. Ten eerste is het belangrijk om de benodigde afmeting te weten. Als tweede is er de vraag, welk product precies verpakt dient te worden. Ten slotte is het belangrijk om vat te stellen hoe stevig de doos zou moeten zijn.

Verhouding van (kost-)prijs en prestatie

Doordat we dergelijke vragen stellen kunnen wij de specificaties van de verpakkingsdozen op maat te bepalen. Het lijkt eenvoudig, maar het is een slecht idee om zonder nadenken van het dikste karton met de allerhoogste stijfheid uit te gaan. Dat brengt een heleboel nodeloze kosten en volume met zich mee, vanzelfsprekend zou dat een slecht advies zijn. Al onze vragen zijn erop gericht om te komen tot een doos die perfect aansluit bij uw wensen en eisen en tegelijkertijd de beste prijs-prestatie verhouding biedt.

Simpele doos? Of toch niet…

Om even concreet te worden, noemen we een aantal voorbeelden.

 • Voor het vaststellen van de doosmaat, communiceren wij altijd in binnenmaten
  De binnenafmeting is van belang voor de inhoud, want die dient keurig te passen. Uit de hierna volgende factoren volgt vervolgens de buitenafmeting.
 • Van belang voor de stevigheid van de doos, zijn de vorm en het gewicht van de inhoud
  Bij een zwaar, puntig of rond voorwerp spreken we van puntbelasting. Hiermee wordt meer gevraagd van de (bodem van de) doos dan bij een gelijkmatige gewichtsverdeling.
 • Beschermingsfactor en doel
  Enerzijds kan een doos als doel hebben om de producten “bij elkaar te houden”. Aan de andere kant kan juist een zeer hoge beschermingsgraad gewenst zijn (zoals impact, vocht, breuk, …).
 • Wijze van opzetten en sluiten
  Hoe gaat u de dozen eigenlijk verwerken? Dat is zowel handmatig als machinaal mogelijk;
  -Bij handmatige verwerking kunnen we denken aan een efficiënt (snel) opzettende doos
  -En voor automatische verwerking kunnen er aanvullende eisen zijn in verband met de machines
 • Welk gewicht dienen de dozen te kunnen dragen
  Wat is de gewenste stapelhoogte? En dienen de dozen zelf het hele gewicht te dragen? Als de inhoud van de doos kan “meedragen”, worden er minder zware eisen aan het karton gesteld. Maar is de inhoud bijvoorbeeld breekbaar, dan dient ook de onderste doos juist de hele kolom te kunnen dragen!
 • Transport efficiency: palletindeling, containerinhoud
  Bij grote volumes of bijvoorbeeld speciale eisen aan pallets, kunnen vorm en buitenmaat van de doos belangrijk zijn. Zo kan een eenvoudig puzzeltje bijvoorbeeld veel volume besparen doordat we de slag op de pallet optimaliseren. Op die manier besparen we u onnodige opslagkosten en/of transportkosten.
  Een ander voorbeeld is het optimaliseren van containervulling: hoe vullen we optimaal de totale lengte, breedte én hoogte. Want zeg nou zelf: 6 weken lang Nederlandse lucht naar de andere kant van de wereld varen is niet echt zinvol.
 • Bedrukking
  Ook niet onbelangrijk… wordt het een blanko doos, of komt er een bedrukking op. Blanko lijkt wellicht voordelig  (“dan plakken we er wel een etiketje op”) maar dat kan uiteindelijk méér kosten. Een bedrukking op maat kan veel tijd en extra kosten besparen.

  Daarnaast kan er natuurlijk sprake zijn van een doos die niet uitsluitend functioneel is, maar ook moet communiceren. Denk aan de bekende dozen van bijvoorbeeld bol.com en Coolblue

Optimaal verpakken tegen optimale kosten

Da’s precies waarbij Incido u kan helpen! Een optimale verpakking tegen een optimale kostprijs. Loopt u tegen dergelijke vraagstukken aan, schakelt u dan onze expertise in. We denken mee, we adviseren, we maken modellen zodat u kunt testen. En als alles klopt, dan produceren we uw bestelling vlot en tegen de afgesproken tarieven.

Bel direct even en vraag naar een verpakkingsexpert, dan maken we kennis en gaan aan de slag!

OPENINGSTIJDEN

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

TELEFOONNUMMER

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES