Verlies van grafische kennis

In het magazine Printmatters lazen we een artikel over het verlies van grafische inkoopkennis. Dit ziet men gebeuren als gevolg van de vergrijsde inkopersmarkt. Verjonging van het personeelsbestand blijkt namelijk te leiden tot verlies van gespecialiseerde grafische inkoopkennis.

Eén van de oplossingen hiervoor lijkt te liggen in een betere automatisering van drukwerkinkoop.

Automatisering van drukwerkinkoop

De verwachting is, dat toekomstig professionele grafisch inkopers hun drukwerk zullen gaan inkopen via gespecialiseerde platvormen en webshops. Hierbij gaat men ervan uit, dat grafische kennis beter en meer geautomatiseerd kan worden. Nou kent het grafische product een zeer hoge complexiteit, dus dat zal uitzonderlijk veel van de ontwikkelingen in automatisering gaan vragen.

Er zijn overigens reeds initiatieven op het gebied van automatisering van drukwerkinkoop zichtbaar.

Het alternatief

Een goed alternatief voor dit probleem is bijvoorbeeld de keuze voor een gespecialiseerd grafisch inkoopbedrijf. Zoals Incido! Bij een bedrijf als het onze, is grafische kennis juist haar bestaansrecht. Alhoewel automatisering natuurlijk niet te stuiten is (en door ons wordt omarmd!), zal dat nooit de dialoog, de finesses van jarenlange ervaring en het ‘out of the box’ (mee)denken kunnen vervangen.

Voor alles dat wél geautomatiseerd kan worden, ontwikkelden wij in eigen beheer al in 1998 ons eigen softwarepakket “Base-IT grafisch”. Dit softwarepakket is al die jaren als een omvangrijke (en gebruikersvriendelijke) rots in onze dynamische branding.

Hierdoor blijft voor de markt een dienstverlener als Incido een verademing. De diepgaande grafische kennis is gewoon voorhanden, waardoor investeren in eigen kennis of zelfs kostbare automatisering niet nodig is!

Automatisering van drukwerkinkoop

OPENINGSTIJDEN

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

TELEFOONNUMMER

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES