Een boek uitgeven2023-10-10T15:38:36+02:00

Een boek uitgeven

Een boek geschreven… maar wat nu?

Spannend, het boek is klaar! De laatste zweetdruppel valt op uw toetsenbord. Maar dan… Is het boek al vormgegeven? Is alle beeldmateriaal compleet en digitaal? Hoe gaat dat eigenlijk met drukken? In welke aantallen gaat dat gebeuren? En hoe brengt u het boek aan de man?

Vragen?
BEL OF MAIL ONS!

TEL. 0413 25 32 25
MAIL. INFO@INCIDO.NL

U schrijft… wij de rest?

Menig schrijver loopt onnodige vertraging op bij de verschijning van het boek, doordat al deze zaken vooruit zijn geschoven. Misschien niet eens over zijn nagedacht! Jammer en onnodig. Want Incido staat u graag met raad en daad bij. U schrijft…. en u kunt de rest met een gerust hart aan ons overlaten.
We kunnen uw boek vormgeven, inclusief een fraai omslagontwerp. Indien nodig digitaliseren we beelden en/of foto’s en bewerken we beeldmateriaal.
Twijfelt u over de schrijfstijl (foutloos en consistent) dan kunnen we de eindredactie voor u verzorgen.

Vervolgens komt de volgende fase… publiceren!

Publicatie en logistiek

Een boek kan digitaal worden gepubliceerd, maar de vraag naar boeken in gedrukte vorm is nog steeds groot. Het drukken van uw boek, in de uitvoering en technische specificaties die recht doen aan uw “kindje”, verzorgen wij tot in de puntjes! Wij adviseren u daarbij, rekening houdende met uw budget en de potentie van het boek (oplage!). In hoog-kwalitatief offset of juist in lagere oplagen met behoud van een interessante stukprijs. Indien gewenst produceren wij uw boek “on demand”, inclusief rechtstreekse verzending naar de besteller.

Uitgeven

Het werkelijk “uitgeven” van uw boek kan op diverse manieren. Stapt u naar een uitgever, die alle sores van u overneemt maar daarmee ook een belangrijk deel van uw verdiensten, dan kiest u voor gemak en volume. Maar let wel: een uitgever gaat pas aan de slag met uw boek als zij daar serieus brood in ziet!

U kunt het boek ook uitgeven met behulp van een uitgeefpakket. Bij een uitgeefpakket kiest u ervoor om aansluiting bij het Centraal Boekhuis (boekwinkel en webshops als bol.com) onder te brengen bij een zogenaamde clusteruitgever, terwijl u alle andere zaken zelf regelt.
Voor een dergelijk uitgeefpakket kunt u bij Incido terecht, waardoor u dus uitsluitend met ons van doen hebt.

Een laatste optie is dat u zelf aansluiting bij het C.B. aanvraagt en feitelijk op de stoel van een uitgever gaat zitten: u wordt uitgever! Alle regelwerk wordt in dat geval door uzelf uitgevoerd, maar…. u kunt voor alle hierboven genoemde diensten nog steeds gewoon bij Incido terecht!

Voorkom vertraging!

Bespreek uw wensen in een persoonlijk gesprek met ons en zet ons aan het werk. Zodat u zich kunt toeleggen op wat voor u écht belangrijk is: schrijven!

Vragen?
BEL OF MAIL ONS!

TEL. 0413 25 32 25
MAIL. INFO@INCIDO.NL

Ga naar de bovenkant