Boek "Grip op je cyclus"

Boek “Grip op je cyclus”

Onze klant Wooman brengt onder licentie het boek “Grip op je cyclus” op de Nederlandse markt. Lara Briden schreef deze internationale bestseller als “Period Repair Manual”. De pakkende Nederlandse ondertitel luidt: “zeg vaarwel tegen maandelijkse perikelen en menstruatieklachten”.

Adviesgesprek over de uitvoering

We voerden een fijn adviesgesprek. Daarin hebben we samen met de klant alle opties voor de uitvoering van het boek de revue laten passeren. Dat was alleen al belangrijk vanwege de omvang van het boek – het is een dikke pil. En een dik boekblok betekent een zwaar boekblok. Dit vraag iets van papiersoort en afwerkingswijze.

Maar: het “gewicht” van het boek vroeg niet alleen in letterlijke zin om een goede voorbereiding…

Uitvoeringsvorm: omslag en afwerking

Het boek heet in de originele titel niet voor niets “bijbel”. Het is en blijft voor de lezer altijd een waardevol boek! Mede daarom adviseerden we om het boek genaaid gebrocheerd af te werken. Hierdoor blijven de katernen ook op langere termijn én bij intensief gebruik goed zitten.

Aangezien het boek vrij dik en zwaar zou worden, leek een gebonden uitvoering geen goede optie. Dus: géén ‘harde kaft’. Echter… we vonden het ook geen goed advies om zo’n dikke pil (om in de juiste terminologie te blijven) als een paperback uit te voeren.
Daarom kwamen wij met het idee om het omslag uit te voeren met extra flappen.

De flappen verlengen het omslag en worden naar binnen gevouwen. Hierdoor ontstaat iets meer communicatieruimte, maar ook krijgt het boek een veel hoogwaardiger uitstraling!

Boek "Grip op je cyclus"

Foliedruk als hoofdbeeld

Het omslag is bedrukt met een beeld van goudfolie. Dit foliebeeld is feitelijk de gehele opdruk van de cover! Dankzij deze vormgeving ontstaat een opvallende, bijzondere en niet-alledaagse uitstraling die bovendien ingetogen is. Een compliment aan de uitgevers voor dit sterke idee!

Voor de uitvoering van onder anderen het embleempje “internationale bestseller” hebben we nog even wat extra opmaaktips gegeven, waardoor deze tekst goed leesbaar blijft.

Extra onderdelen en coördinatie

We drukten naast het boek “Grip op je cyclus” ook meteen een commercieel wervende boekenlegger én een half stofomslag. Vervolgens hebben we de stofomslagen rondom het boekomslag gevouwen en de boekenleggers ingelegd. Vanzelfsprekend lag alle coördinatie hiervan in de handen van Incido!

Vruchtbare samenwerking

Dankzij het geweldige samenspel tussen (de wensen van de) uitgever, de (ideeën van de) vormgeefster en onze grafische kennis en adviezen, ligt er een prachtig boekwerk. Daardoor is het een productie om trots op te zijn. En dat geldt voor alle partijen!

Maar eerlijk is eerlijk: het draait natuurlijk om de lezer. En die zegt onder anderen: “Topboek. Een aanrader.” en: “Een aanrader voor iedere vrouw, door dit boek leer je veel over je eigen lijf.”.

Oók een prachtboek in de verkoop?

U begrijpt onze boodschap wel… bent u uitgever, kleine uitgever of zelfstandige? We kunnen altijd iets toevoegen! Maak gebruik van onze kennis, ideeën, inkoopkanalen en orderbegeleiding. Alles voor een beter eindresultaat, wat ons betreft. Mail of bel direct voor een kennismakingsgesprek!

OPENINGSTIJDEN

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

TELEFOONNUMMER

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES