Verpakkingen2023-01-26T10:13:42+01:00

Verpakkingsadvies: werktekenen en grafisch ontwerp van verpakkingen

Presenteren, beschermen, verkopen – of alles?

Een juiste verpakking kan u veel kosten besparen. Daarnaast is het doel vaak om schade aan uw product te voorkomen en ‘last but not least’: een effectieve vormgeving en communicatie op uw verpakkingen zal uw omzet absoluut verhogen!

Vragen?
BEL OF MAIL ONS!

TEL. 0413 25 32 25
MAIL. INFO@INCIDO.NL

Verpakkingsadvies: wat is het doel?

In een persoonlijk gesprek inventariseren wij uw wensen én adviseren u.
We beginnen voor het verpakkingsadvies altijd met het doel van uw verpakkingen;

  • Dient de verpakking te beschermen of te presenteren? Of is het doel uitsluitend efficiënt bijeen houden van producten…
  • Betreft het een doos, een blister, een zakje of een verkoopdisplay? Of een combinatie?
  • Zijn er eisen aan de omdoos, het maximale gewicht, het materiaalgebruik (denk aan milieu-keurmerken, voedselveiligheid)?

Functioneel ontwerp (vorm)

In onze studio gaan wij vervolgens aan de slag. Stap één is het functioneel ontwerp: de vorm van de verpakking. We houden rekening met zaken als materiaalverbruik, eenvoud, beschermende functie, milieu-aspecten en transport. Kostenbesparing realiseren we door;

  • Economische vorm (minder productie-afval)
  • Slim functioneel ontwerp (eenvoudiger monteren is minder arbeid)
  • Verkleinen van de verpakking (denk aan o.a. lagere transportkosten)

We zoeken dus in het functioneel ontwerp direct naar de optimale balans tussen effectiviteit en productiekosten!

Waar mogelijk ontvangt u van ons blanko modellen waarmee u kunt testen: past uw product, is de verpakking eenvoudig te monteren, uitvoeren van een valtest en/of een verzend-test. Aanpassingen voeren we door waar nodig. Zo ontstaat de bewezen perfecte verpakking die voldoet aan alle gestelde eisen!

Grafisch ontwerp (vormgeving)

Hebben we het over een eenvoudige verzenddoos? Of juist een luxe presentatie-display? We zorgen óók in het grafisch ontwerp voor een fraaie, maar vooral effectieve uitstraling – passend bij het product, uw huisstijl of een combinatie daarvan.
Vaak leggen wij u meerdere ontwerp-opties voor, welke we uitvoerig bespreken en eventueel getest kunnen worden in een nagebootste klantomgeving.

Algemene regelgeving rondom verpakkingen

Er zijn van overheidswege, zowel op nationaal als EU-niveau, diverse richtlijnen en eisen die gesteld worden aan verpakkingen. Denk hierbij aan zaken als materiaalgebruik, maar ook de vormgeving en tekstuele inhoud. Daarnaast kunt u denken aan recyclebaarheid van de verpakkingen.

Bij materiaalgebruik is het meest herkenbare voorbeeld het gebruik van kunststoffen. De EU is zeer actief in het ontwikkelen van (wets-)voorstellen voor het verminderen van de afvalberg. Men denkt hierbij aan recycling en composteerbaarheid van de gebruikte materialen.

Maar nog fundamenteler is bijvoorbeeld de regelgeving rondom voedselveilige grondstoffen (drukinkten bijvoorbeeld). En bij de content kunt u denken aan zaken als een ingrediëntenlijst en het gebruik van keurmerken.

Recente ontwikkelingen binnen de EU

Tenslotte halen we graag een recent Europees wetsvoorstel aan dat handelt over het gebruik van verzendverpakkingen. Het betreft de PPWR of PPWD; de Packaging and Packaging Waste Regulation of Packaging and Packaging Waste Directive.

Dit voorstel voorziet onder anderen in regels om verpakkingsgrootte en volume van lege ruimte in verzenddozen te beperken. Men stuurt aan op minimaliseren van verzendverpakkingen en het verkleinen van ‘lege ruimte’ (vaak gevuld met luchtkussens of snippers).

Incido zal dergelijke regelgevingen altijd in haar verpakkingsadvies meenemen.

Productie

Na de fase van het verpakkingsadvies, dienen de verpakkingen uiteindelijk geproduceerd te worden! Uiteraard ontvangt u vooraf een passende prijsopgave, op basis waarvan u gedegen kunt beslissen over aantallen. Was er tijdens het functioneel ontwerp al sprake van meerdere opties, dan hebben wij u in die fase al voorzien van prijsindicaties.
In die zin zal ons voorstel nooit tot verrassingen leiden.

Vanzelfsprekend produceren wij uw verpakkingen op de meest efficiënte en effectieve wijze. Levering van de verpakkingen kan ineens, gefaseerd, vanuit voorraden en/of op meerdere adressen. We zijn logistiek zeer bedreven en verzenden met grote regelmaat diverse soorten verpakkingen en aanverwante producten over heel Europa – maar ook naar de UK.

Aanvullend maakt u gebruik van onze fulfilment-diensten zoals opzetten, afvullen, ompakken en distribueren van het complete eindproduct.

Vragen?
BEL OF MAIL ONS!

TEL. 0413 25 32 25
MAIL. INFO@INCIDO.NL

Ga naar de bovenkant