Mooiste boekomslag 2020

Verkiezing mooiste boekomslag 2020

Voor de negende maal alweer, verzorgde Libris.nl de verkiezing Mooiste Boekomslag. Voordat de lezers hun stem mochten laten horen, maakten de aangesloten boekhandels een voorselectie van 20 boeken. Zowel de ondernemers als medewerkers van de 200 aangesloten winkels (te weten Libris en Blz.) werkten mee aan de verkiezing Mooiste Boekomslag 2020.

Het stemmen

Lezers konden op één van de voorgeselecteerde boeken stemmen. Daarnaast mocht men ook een eigen favoriete boek insturen zodat deze kon meedingen naar de prijs. Maar liefst ruim 2600 lezers brachten hun stem uit.

De winnaars

De winnaar, het boek Confettiregen van Splinter Chabot, heeft een retro-achtige uitstraling. De suggestie van beweging, in de foto van Chabot, geeft dankzij de kleurstelling een popart-achtige uitstraling.

De nummer twee op de lijst is het boek Auxiety van Dieuwertje Heuvelings. Het boekomslag van Auxity werd ontworpen door Loes Faber.
Op de derde plaats eindigde Briefjes voor Pelle van Marlies Slegers, waarvan het werd ontworpen door Steef Liefting.

De ontwerper

Fotograaf Anton Corbijn tekent voor het winnende ontwerp. Dit is opvallend, omdat Corbijn bekend is als fotograaf, niet als designer. Tegen de Volkskrant zegt Corbijn hierover: “Ik ben geen echte grafisch ontwerper, maar ik doe wat dingen waarin ik wellicht een originele stem heb.”. Deze originele stem wordt nu dus beloond met deze prachtige winst!

OPENINGSTIJDEN

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

TELEFOONNUMMER

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES