Wat is isometrie?

Isometrisch papier bestaat uit een grid van verticale en schuine lijnen die onder een hoek van 30 graden zijn geplaatst.

Doel

Het met de hand ontwerpen of tekenen van ruimtelijke (3D-)figuren op een plat vlak, kan een lastige aangelegenheid zijn. Nog steeds worden op deze wijze handmatig ontwerpen gemaakt, dus zonder computer met CAD- of andere software!

Het hulpmiddel

Isometrisch papier bevat een patroon van verticale lijnen én schuine lijnen, die onder een hoek van 30 graden zijn geplaatst. Hierdoor ontstaat een patroon van driehoeken welke allen uit drie gelijke zijden bestaan. Met liniaal en potlood levert dit een handig hulpmiddel op om eenvoudiger isometrische figuren te tekenen of ontwerpen. Voor een duidelijk voorbeeld van hoe dat werkt kunt u terecht op Youtube (klik hier).

Blocks met isometrisch papier

Incido mag nog wel even oefenen op deze tekentechniek… want dit doen we niet zo vaak! Maar we zijn wel pro in de vervaardiging van kopgelijmde tekenblocks, zoals onderstaand voorbeeld dat wij produceerden voor onze klant Trustlube! Natuurlijk is dit mogelijk in alle vormen en afmetingen. Daarnaast kunnen dat uiteraard ook standaard notitieblokjes of schrijfblokken zijn. Altijd in de huisstijl van uw organisatie te ontwerpen en drukken, dus belt u ons gerust even voor nader advies.

OPENINGSTIJDEN INCIDO

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES