Wat is isometrie / isometrisch papier?

Isometrisch papier (of: isometrisch tekenpapier) bevat een patroon van verticale lijnen én schuine lijnen, die onder een hoek van 30 graden zijn geplaatst. Hierdoor ontstaat een patroon van driehoeken welke allen uit drie gelijke zijden bestaan.

Doel

Het met de hand ontwerpen of tekenen van ruimtelijke (3D-)figuren op een plat vlak, kan een lastige aangelegenheid zijn. Nog steeds worden op deze wijze handmatig ontwerpen gemaakt. Dus zonder computer met CAD- of andere software. Vaak eerst op locatie, als schets. Meestal gebruikt men daarvoor blokjes isometrisch papier op A6-formaat op A5-formaat. Vervolgens op kantoor, waar het ontwerp wordt overgezet naar isometrisch tekenpapier op formaat A4 of A3 formaat.

Het hulpmiddel

Met liniaal en potlood is papier met isometrisch grid dus een handig hulpmiddel op om eenvoudiger isometrische figuren te tekenen of ontwerpen. Voor een duidelijk voorbeeld van hoe dat werkt kunt u terecht op Youtube (klik hier).

Isometrisch papier op maat

Incido mag nog wel even oefenen op deze tekentechniek… want dit doen we niet zo vaak! Maar we zijn wel pro in de vervaardiging van kopgelijmde tekenblocks, zoals onderstaand voorbeeld dat wij produceerden voor onze klant Trustlube! De opmaak van isometrisch papier verzorgen wij in eigen studio, geheel naar de wensen van de klant. Met eigen logo, ruimte voor een stuklijst of andere data… precies naar wens van de gebruiker!

Alle soorten en maten teken- en ontwerp papier

Natuurlijk is ontwerp en drukwerk mogelijk in alle vormen en afmetingen. Of het nou gaat om ontwerppapier of bijvoorbeeld standaard notitieblokjes of schrijfblokken. Het is altijd in de huisstijl van uw organisatie te ontwerpen en drukken!

Belt u ons gerust even voor nader advies, dan nemen we uw wensen en al onze mogelijkheden met u door!

OPENINGSTIJDEN INCIDO

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES